Aston Martin Vanquish S een perfecte Super GT

aston-martin-vanquish-sAston Martin liet op de Autoshow van Los Angeles het nieuwste model van de Vanquish gelanceerd. De Vanquish S is de krachtigste Vanquish en komt dicht in de buurt van de perfecte GT.

Vergeleken met de reguliere Vanquish is de S sneller, krachtiger en nog sportiever. De verbeterde snelheid is mogelijk door aanpassingen aan het onderstel. Daardoor neemt de Brit nog eenvoudiger snelle bochten. De 6.0 liter V12 motor onder de imposante kap was al krachtig. In de S levert de motor nog grotere prestaties door een verbeterde luchtinlaat. Maar liefst 600 pk komen nu vrij doordat de lucht beter de motor instroomt. Ook de automatische achttraps Touchtronic III transmissie is verbeterd, waardoor kortere schakeltijden mogelijk zijn.

Van de buitenkant lijkt de Vanquish S veel op de reguliere Vanquish. De verschillen zijn vooral te zien aan de vele details van koolstofvezel die de aerodynamica ten goede komen. Aan de voorzijde is een carbon splitter en achterop valt de diffuser op. Het zijn details die wellicht niet als zodanig opvallen als de Vanquish S voorbij scheert. Wie het supermodel nakijkt, kan ‘mj zeker nog herkennen aan de vierdubbele sportuitlaat.

De Aston Martin Vanquish S is vanaf december te verkrijgen als coupé en als cabriolet met softtop. De verwachte prijs zal over de 300.000 euro bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>