Bentley sleutelt aan Flying Spur

bentley-flying-spurDe Flying Spur serie van Bentley is uitgebreid met de nieuwe topversie W12 S. Het zwaargewicht is de eerste in de reeks van Bentley’s vierdeurs wagens die de magische grens van 200 mijl peruur doorbreekt.

De combinatie van de twee VR6-blokken, de W12, is opgevoerd met 10 pk. De motor levert nu 635 pk en het koppel stijgt naar 820 Nm. De krachten worden via het All-Wheel Drive systeem over alle vier de wielen verdeeld, waarbij het meeste vermogen, 60 procent, naar de achterwielen gaat. De Flying Spur W12 S overschrijdt daarmee de magische 200 mijl per uur grens en haalt een topsnelheid van 325 km per uur. De spurt van 0 naar 100 km per uur legt de W12 S af in 4,5 seconden. Prestaties die niet slecht zijn voor dit meer dan 2 ton wegend luxe vlaggenschip van Bentley.

Behalve onder de motorkap zijn er subtiel een aantal sportieve cosmetische aanpassingen gedaan aan het uiterlijk. Zo zijn er donkerkleurige details te zien rond de grille en in de behuizing van de koplampen. Achterop is een diffuser geplaatst. Optioneel is de Bentley W12 S uit te voeren met carbon keramische remmen met zwarte of rode remklauwen. Binnenin valt het driespaaks stuur op, de stiksels en het geborduurde logo op de hoofdsteunen.

Het ligt in de planning dat de Bentley W12 S eind dit jaar geleverd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>