Chevrolet Camaro eindelijk in Nederland

Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

In zijn thuisland rijdt de nieuwste generatie van de Chevrolet Camaro al een tijd rond, maar nu is de Amerikaan ook in Nederland leverbaar. Zowel de Coupé als de Convertible uitvoering zijn te verkrijgen.

Zowel de Chevrolet Camaro heeft naar keuze een viercilinder turbomotor of een V8 onder de motorkap liggen. De dikke V8 hoort natuurlijk eigenlijk in de krachtpatser te liggen, maar met de viercilinder biedt Chevrolet een goed alternatief voor de portemonnee, terwijl de te leveren prestaties nog steeds genoemd mogen worden. De 2,0 liter viercilinder turbomotor levert 275 pk vermogen en 400 Nm koppel in combinatie met een achttrapsautomaat. De top ligt, afhankelijk van de uitvoering, op minimaal 240 km/uur. De toepassing van de viercilinder heeft invloed op de aanschafprijs die aanzienlijk lager is dan de V8. Met een vanafprijs van ruim 57.000 euro is het nog steeds een flinke duit, maar daarmee is deze versie wel een goede optie tegen de BMW4-serie en Mercedes-Benz C-klasse.

De Camaro uitgevoerd met de V8 motor levert uiteraard betere prestaties. Met een inhoud van 6,2 liter levert de achtcilinder 453 pk en 617 Nm. De spurt naar 100 km/uur duurt in de Coupé slechts 4,4 tellen, terwijl de Convertible daar 0,2 seconde langer over doet. De V8 heeft net als de viercilinder ook een achttrapsautomaat. Voor de Camara Coupé blijft de prijs net onder de ton. Iets dieper moet in de buidel getast worden voor de Convertible, die je voor ruim 108.000 euro meekrijgt. Tegen een vette meerprijs is de V8 echter ook leverbaar met een handgeschakelde aandrijving en zes versnellingen.

Ter viering van het vijftig jarig jubileum van de Camaro biedt Chevrolet alle uitvoeringen ook aan als 50th Anniversary Edition. Tegen een meerprijs van 5.500 euro krijg je jouw feestmodel onder meer met een Stripe Package, speciale 20 inch wielen en een interieur van zwart leer. De viercilinder turbo krijgt eveneens het Comfort & Technology Package mee en oranje remklauwen. Voor de V8 wordt de jubileumversie uitgevoerd met een dubbele uitlaatset en Magnetic Ride Control.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>