Eindelijk productieversie van Glickenhaus SGC 003S

Glickenhaus-SGC-003SScuderia Cameron Glickenhaus introduceerde eerder al de SCG 003C. De racewagen doet goede zaken in het VLN kampioenschap op de Nürburgring. Maar het bedrijf wilde verder en presenteert tijdens de komende Autosalon in Genève de nieuwe SCG003S. Virtueel is het doek er nu al afgetrokken.

De SCG003S is de straatlegale versie geworden van het racemonster op de Nürburgring. De 4,4 liter twinturbo V8 levert een vermogen van 760 pk. De supercar stuift binnen drie seconden van 0 naar 100 km per uur en de topsnelheid ligt op 350 km per uur. Volgens Glickenhaus is de SCG003S de snelste productiewagen in de bochten, waarbij krachten van meer dan 2G mogelijk zijn. Het veelvuldig gebruik van carbon is daar debet aan. Het chassis alleen al is volledig van koolstofvezel gemaakt. Ook de aangepaste aerodynamica rond de koplampen, de zijskirts en de tankdop helpen mee.

Als straks in maart de SCG003S in het echt te bewonderen is, zal ook de productie in gang gezet worden. Manifattura Automobili Torino, dat eerder ook al de bouw van auto’s van Glickenhaus verzorgde, zal de productie van de SCG003S voor rekening nemen. Degene die deze buitenissige wagen wil aanschaffen moet wel over een dikke portemonnee beschikken. Minimaal 1,1 miljoen euro moet ervoor neergeteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>