Verzamelmodel voor jubilerende Lotus

lotus-exige-350-special-editionDe 50-jarige vestiging van Lotus in het Britse Hethel is voor het automerk reden om dit jaar verzamelmodellen uit te geven. Na de speciale edities van de Lotus Evora en de Lotus Elise is het nu tijd voor een Lotus Exige 350 Special Edition.

De Lotus Exige 350 Special Edition heeft de Exige Sport 350 als uitgangspunt. De voornaamste verandering zit in het totaalgewicht van het model. Was de Exige Sport als geen zwaargewicht, voor de speciale uitvoering is nog eens 77 kilogram van het gewicht gesnoept. De besparing komt vooral door het gebruik van een lithium-ion-accu, die tien kilo lichter. Ook het gebruik van koolstofvezel voor de sportstoelen draagt bij aan een lager totaalgewicht net zoals het gemodificeerde remsysteem en de speciale lichtmetalen velgen. De Exige 350 Special Edition weegt nu 1.099 kilogram.

Het lagere totaalgewicht heeft geen gevolgen voor de prestaties. Maar die waren sowieso al prima. Dezelfde 3,5 V6-motor als in de Exige Sport is toegepast waarmee 345 pk voortgebracht wordt en 400 Nm koppel. De motor is gecombineerd met een handgeschakelde versnellingsbak. De rit van 0 naar 100 km/uur is in 3,9 seconden achter de rug en de topsnelheid ligt op 274 km/uur.

Naast de veranderingen die het gewicht beïnvloeden zijn er nog een aantal aanpassingen gedaan om de Lotus Exige 350 Special Edition te kunnen herkennen. Zo is de motorkap gebaseerd op die van de Exige 360 Cup. De stoelen worden bekleed met leer of alcantara. Het jubileummodel is verkrijgbaar in vier kleuren waarbij de striping naar wens toegevoegd kan worden. In totaal worden er 50 stuks van deze speciale uitvoering gemaakt met een verwacht prijskaartje van ongeveer een ton in euro’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>