Atieva verder als Lucid Motors en concurrent voor Tesla Model S

lucid-motors-atvusAtieva is een Amerikaanse start-up die vanuit Californië de strijd aan wil gaan met Tesla. Het bedrijf is dan ook opgezet door oud-werknemers van Tesla Motors. Het eerste product van deze autofabrikant is een elektrische conceptcar die in 2018 op de markt moet komen. De rivaal voor Tesla wordt echter onder de nieuwe bedrijfsnaam Lucid Motors geïntroduceerd.

De Lucid Motors Atvus lijkt uiterlijk wat op de Mercedes-Benz Vito. Met twee elektromotoren, goed voor 900 pk (661 KW) samen, zal de Atvus een snelle rakker onder de elektrische auto’s worden. De sprint van 0 naar 100 km/uur zou in minder dan 3 seconden te doen moeten zijn. De motoren krijgen hun energie van een accupakket van 87 kWh. De aandrijflijn van de Atvus is getest in een omgebouwde Mercedes bestelauto waarmee een wedstrijd gedaan is tegen een Ferrari California en een Tesla Model S die het prototype glansrijk won.

Op afbeeldingen die van de conceptcar zijn vrijgegeven is te zien dat het dak gemaakt is van glas. De grille lijkt op die van de Chevrolet Camaro SS. Doelstelling is om de Atvus in 2018 op de markt te brengen en in dat eerste jaar 20.000 auto’s te verkopen. In 2020 en 2021 is de release gepland voor twee luxe cross-overs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>