Volvo V90 Cross Country is stoer met een prijskaartje

volvo-v90-cross-countryDe stoerste variant van de nieuwe Volvo V90 is de Cross Country. Komend voorjaar is de estate pas bij de dealers te zien, maar de productie is al opgestart. Er kan dus besteld worden en daarbij is de keus uit vier verschillende motoren met ieder een eigen prijskaartje. De Cross Country is duurder dan de reguliere V90, maar je krijgt er dan ook meer voor.

Alle motorvarianten zijn standaard uitgerust met lederen bekleding, LED-koplampen, verwarmde voorstoelen, 18 inch lichtmetalen velgen en een rits assistentie- en veiligheidssystemen. In vergelijking met de V90 valt vooral op dat de Cross Country hoger op de wielen staat. De ophanging is maar liefst zes centimeter verhoogd. De totale carrosseriehoogte is echter niet hoger. De spoorbreedte is iets meer. Ook zijn de buitenspiegels een tikje groter en is de raamomlijsting standaard hoogglans zwart.

De Volvo V90 Cross Country D4 is met zijn 2,0 liter en 190 pk de goedkoopste dieseluitvoering met zes handgeschakelde versnellingen. Voor 63.675 euro is hij te bestellen. Met een extra 2.500 euro wordt de D4 uitgevoerd met een achttraps automaat. De D5 heeft 235 pk ter beschikking met een viercilinder PowerPulse dieselmotor en een automatische versnellingsbak en een prijskaartje van 73.175 euro. Ook de benzinevarianten hebben automatische versnellingen. De T4 krijgt 254 paardenkrachten mee tegen de prijs van 68.175 euro en de T6 moet 77.675 euro kosten.

Alhoewel de standaarduitvoering al flinke luxe elementen bevat, kan optioneel gekozen worden voor de Cross Country Pro. Voor 3.500 extra wordt de Volvo V90 Cross Country uitgevoerd met geventileerde massagestoelen bekleed met nappaleer en is alle verlichting aan de voorkant voorzien van LED.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>